“Als je geeft, geef met aandacht.”

door | 7 sep 2022 | Blog | 0 Reacties

Weg van vluchtig bestellen en beginnen met aandachtig geven. Aandachtig geven. Dat is waar het altijd bij L’AIMÉ om draait. In de aanloop naar de decemberperiode gaan we in gesprek met L’AIMÉ-oprichtster Cloé. Wat betekent aandachtig geven? En hoe doe je dat, eigenlijk? Een pleidooi voor aandachtig geven.

In een leven waarin het tempo van de tijd alleen soms verslagen wordt door de haast, is aandacht een schaars goed. We scrollen ons suf, turen naar schermen en schieten van notificatie naar notificatie. Jammer want af en toe stilstaan en met aandacht naar het leven en elkaar kijken, is zo belangrijk.

Cloé Kersten – Oprichtster L’AIMÉ

Die rust en aandacht vinden in je eigen leven is al ingewikkeld. Laat staan om die aandacht te stoppen in een gebaar naar een ander. Want… hoe geef je eigenlijk met aandacht? Cloé van L’AIMÉ legt uit. Het draait allereerst om de gedachte. “Aandacht betekent dat iemand laat zien dat je ergens over na hebt gedacht. Een kaart waarover je hebt nagedacht, is zoveel waardevoller dan een duur cadeau dat je online bestelt.”

Het is een gewoonte die Cloé ook toepast in haar eigen leven. “Mijn meest recente aandachtige cadeau gaf ik aan mijn dochter. Ze werd 21 en toen heb ik haar meegenomen naar anna + nina, toevallig ook een van de plekken waar je onze kaarsen koopt. Daar zochten we een mooie ring uit. Het was een prachtige dag; vlak na de lockdowns dus het was bijzonder om uit te kunnen.” Cloé vervolgt. “Ik denk dat we die dag niet snel vergeten.”

Ook de kaarsen van L’AIMÉ branden met behulp van die aandacht. “De etiketten, de kaarsen, de verpakking. Alles wordt op bestelling gemaakt. We investeren daar vanuit L’AIMÉ veel in. Misschien wel te veel als je het economisch bekijkt. Maar dat is het meer dan waard.”

Geven met aandacht is natuurlijk een mooi streven. Maar hoe reageren de ontvangers eigenlijk doorgaans op de aandachtige cadeaus van L’AIMÉ? “We horen vaak dat alleen al het uitpakken een cadeautje is. Dat is echt een heel bijzonder compliment.” Een bijzondere rol is hierbij weggelegd voor de persoonlijke kaarten die L’AIMÉ bij de kaarsen stopt. “Die kaarten schrijven we met de hand. Met vulpen. Daar straalt zoveel van af.” Cadeaugevers kunnen zelf bepalen wat er op de kaart wordt geschreven. Gevers zonder inspiratie kunnen terecht bij een van de vele teksten in de collectie van L’AIMÉ. “Soms is het gewoon moeilijk om de woorden te vinden bij een cadeau. Dan kan je het natuurlijk ook altijd met een kaars zeggen.”

Aandacht als ingrediënt van een cadeau deze slotmaanden van het jaar. Misschien wel het essentiële ingrediënt? Cloé knikt. “Als je iets geeft, moet je het met aandacht doen. Anders kan je net zo lief niets geven, toch? Want geven met aandacht is de mooiste manier om te geven.”

 

nl_NLDutch
0