SUPPORT CASPER

 

Ik ben Cloé, 48 jaar, moeder van twee kinderen. In de zomer van 2016 kreeg ik de diagnose van uitgezaaide alvleesklierkanker. Met dat nieuws verdwijnt de bodem onder je voeten en lijkt het leven je uit de handen te glippen. Ik wist dat deze diagnose een doodvonnis was. Toen bleek dat ik geen gewone alvleesklierkanker had maar een behandelbare vorm, wist ik dat ik mogelijk een toekomst had. Het bleek om de zeldzame kankervorm NET (neuro-endocriene tumoren) te gaan. Met diverse PRRT-behandelingen moesten de tumoren krimpen. Daarna kon besloten worden of ik ook te opereren was.

Tijdens mijn eerste ontmoeting met prof. dr. Casper van Eijck was hij direct duidelijk en sprak de voor mij nu legendarische woorden: “Deze operatie is moeilijk – maar ik kan en ga het doen!”. Hij was heel resoluut en duidelijk. Presenteerde mij de feiten, de voor- en de nadelen en de mogelijke complicaties. Die ik gelukkig niet heb moeten ervaren.

In de zomer van 2016 lag ik in het Erasmus Medisch Centrum. Ik had al eens met het idee gespeeld om mooie kaarsen te gaan maken, maar toen ik in Rotterdam in het ziekenhuis lag, heb ik me voorgenomen om die droom door te zetten. Zolang mijn situatie daar gelegenheid toe gaf. Daarbij ontstond ook gelijk het idee om zo ook iets terug te kunnen doen voor Support Casper. Met mijn wenskaarsenmerk L’AIMÉ bied ik kaarsen aan, bedoeld om stil te staan bij speciale momenten. Voor Support Casper heb ik een speciale kaars geproduceerd waarvan we een deel van de opbrengst aan de stichting doneren, deze kaars heet ‘Support Casper’ en is te vinden via de zoekbalk en tussen de geurkaarsen. Wilt u een andere kaars en toch doneren? Mail ons dan even voor overleg.

Mijn wens is dat er op korte termijn, met baanbrekend onderzoek van Support Casper, een behandeling ontwikkeld kan worden voor alvleesklierkanker die toekomstige patiënten een hoopvoller perspectief kan bieden. Er is al zo hard gewerkt om andere, voorheen nog altijd dodelijke vormen van kanker chronisch te maken ‒ dat moet en kan ook voor alvleesklierkanker.

 

Klik hier voor meer informatie over Support Casper

GEEF OOK WAT AAN SUPPORT CASPER!

DONEER VOOR ONDERZOEK, TEGEN ALVLEESKLIERKANKER.

Met jouw bijdrage help je ons met het bereiken van onze doelen. Met veel kleine beetjes kunnen we zorgen voor grote ontwikkelingen. We zijn blij en dankbaar met iedere bijdrage, klein óf groot.

 

 

Jaarlijks wordt er in Nederland bij tenminste 3.000 mensen de diagnose alvleesklierkanker gesteld. In de afgelopen jaren zag Prof. dr. Casper van Eijck, specialist alvleesklierkanker van het Erasmus MC, geen verbetering voor de patiënten. In 2015 is Support Casper, de campagne van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker, in het leven geroepen om mensen bewust te maken van deze ernstige vormer proberen alvleesklierkanker effectief te behandelen.

Voor het onderzoek stelde Prof. dr. Van Eijck een multidisciplinair team (OVIT) samen, waar o.a. virologen, moleculair biologen, immunologen en neurochirurgen deel van uitmaken. Het team werkt met man en macht aan een antwoord tegen de verwoestende werking van alvleesklierkanker en richt zich hierbij op de ‘oncolytische viro-immunotherapie’. 

Op korte termijn wordt de virusproductiefaciliteit, een zogenaamde Clean Room, in het Erasmus MC gebouwd, waarna gestart kan worden met de daadwerkelijke productie van verschillende, eigen, virussen. Essentieel om het onderzoek op geheel eigen wijze en naar eigen inzicht voort te kunnen blijven zetten. Hiervoor is veel geld nodig. 

www.supportcasper.nl

nl_NLDutch
0