OVER L’AIMÉ

 

L’AIMÉ BETEKENT DE GELIEFDE

Een eenvoudig begrip, maar van grote waarde voor ieder mens. Tijdens een moeilijke periode ontving oprichtster Cloé liefde en warmte in de vorm van tientallen kaarsjes die voor haar werden aangestoken. Dit gaf kracht en positiviteit en inspireerde haar tot het opzetten van dit merk. Op de pagina ‘pers’ van onze website, staat een uitgebreide versie van hoe ons merk is ontstaan, verteld door Jan Magazine.

Wenskaarsen van L’AIMÉ worden handgemaakt in Nederland met natuurlijke oliën afkomstig van traditionele parfumeurs in Grasse. De kaarsen dragen stuk voor stuk een unieke geur en wens – speciaal bedacht om elke gelegenheid te vieren, en stil te staan bij ieder bijzonder moment.

Wishing you all the light of the world,
Cloé Maria Kersten

 

DUURZAME KAARSEN DOOR VERANTWOORD TE ONDERNEMEN 

De wenskaarsen van L’AIMÉ worden met liefde gemaakt voor mens en milieu. Door niet op grote schaal te produceren, gebruik te maken van handgemaakte producten en te werken met lokale vakmensen, werken we duurzaam, ethisch en esthetisch verantwoord. Daarom worden de kaarsen lokaal met de hand gegoten en gemaakt in Nederland, op basis van een mix van natuurlijke premium oliën, afkomstig van parfumeurs uit het Zuid- Franse Grasse. Door dit proces krijgen onze geurkaarsen stuk voor stuk een eigen karakter en een unieke geur. En wordt het vieren van mooie momenten of juist het stilstaan bij bijzondere gebeurtenissen nog specialer. Onze collectie bestaat uit producten die gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Zo maken we voor het vervaardigen van de L’AIMÉ kaarsen gebruik van gerecycled glas uit Nederland. Waar mogelijk wordt alles lokaal ingekocht. Voor een aantal artikelen uit de collectie werkt L’AIMÉ samen met vakmensen uit India. Daarvoor betalen we een eerlijke prijs en zijn we continu alert op het checken van de juiste arbeidsomstandigheden. Zo kunnen we een eerlijk en duurzaam product garanderen.

 

EEN KAARSJE BRANDEN VOOR EEN GELIEFDE

 

Het branden van een kaarsje voor iemand is een symbolische handeling die in verschillende culturen en religies wordt uitgevoerd. Hier zijn enkele redenen waarom mensen een kaarsje kunnen branden voor iemand:

  1. Gebed en spirituele ondersteuning: Het branden van een kaarsje kan een vorm van gebed zijn. Mensen branden een kaarsje om spirituele kracht en steun te bieden aan degenen voor wie ze bidden. Het kan een manier zijn om hun gedachten, wensen en goede energie naar die persoon te sturen.

  2. Herdenking en eerbetoon: Het branden van een kaarsje kan worden gedaan ter nagedachtenis aan een overleden persoon. Het is een manier om respect te tonen, de herinnering levend te houden en de persoon te eren die niet langer fysiek aanwezig is.

  3. Genezing en hoop: Een kaarsje branden voor iemands gezondheid kan een uitdrukking zijn van hoop en wensen voor genezing. Het kan een positieve intentie overbrengen en een gevoel van steun en comfort bieden aan de persoon die ziek is.

  4. Bescherming en zegening: In sommige culturen wordt geloofd dat het branden van een kaarsje bescherming kan bieden aan een persoon. Het kan worden gedaan om negatieve energie af te weren, om zegeningen te vragen of om een veilige en positieve omgeving te creëren.

  5. Innerlijke rust en meditatie: Het aansteken van een kaarsje kan een rustgevende en meditatieve handeling zijn. Mensen kunnen een kaarsje branden om een sfeer van kalmte en sereniteit te creëren, zowel voor henzelf als voor anderen.

  6. Symbolische betekenis: Kaarsen hebben vaak een symbolische betekenis van licht, hoop, warmte en spirituele verbinding. Het branden van een kaarsje kan een manier zijn om deze symboliek te omarmen en te delen met anderen.

Het is belangrijk op te merken dat de betekenis en intentie achter het branden van een kaarsje kunnen variëren afhankelijk van iemands persoonlijke overtuigingen, religie en cultuur.

 

nl_NLDutch
0